For english, see: http://www.drawingcenter.org/viewingprogram/share_portfolio.cfm?pf=928

Kenshoan suzuri(=inktsteen)museum, Hayakawa, Amehata, Japan 130310

Paknieuws is opgezet door Nel Pak, beeldend kunstenaar, vooral om informatie te geven over tekenmiddagen en cursussen in en buiten haar atelier, maar ook om andere berichten over inkt, tekenen, houtsnede, reizen in het atelier en kleuren een plaats te bieden.

Nel Pak maakt tekeningen en grafiek en werkt aan het ‘Archief’. Om meer te weten te komen over inktschildertradities van het Verre Oosten reisde zij sinds 2009 vijf keer naar Japan, in 2011 naar Korea. Vervolgreizen naar Japan en Korea en een studiereis naar China zijn in voorbereiding. Ook hierover zullen berichten volgen op Paknieuws.

In 2002 bezocht zij Japan voor de eerste keer. Zij verbleef twee maanden op het eiland Awaji als artist in residence (Nagasawa Art Park) en leerde daar de techniek van de Japanse houtsnede (mokuhanga). Sindsdien zijn houtsneden een favoriet onderdeel van het werk op het atelier. Zij heeft meegewerkt aan portfolio’s met houtsneden (2007, 2009 en 2014), geeft demonstraties, workshops en cursussen en nam aan een aantal grafiekconferenties deel, waaronder de eerste en tweede internationale moku hanga conferentie in Kyoto en Awaji (2011) en Tokyo (2014).

Sinds 2006 huurt zij atelierruimte  in de Geerteschool, Alkhof 57c, Utrecht.

Zij rondde haar opleiding aan de Gerrit Rietveldacademie Amsterdam in 1993 af. Daarvóór deed zij een studie Nederlands aan de (toen nog) Rijksuniversiteit Utrecht, die zij voltooide in 1983.

Voor alle informatie over mijn tekeningen en houtsneden ga naar www.nelpak.nl