2015ChinNwjr3

Kom een ochtend of middag tekenen met inkt en penseel. In het atelier in de Geerteschool  of op een andere locatie. Je kunt je ook opgeven met een groep van minimaal 5 deelnemers (vrienden, collega’s, familie) om te komen tekenen op een dag in overleg.  Penselen, inkt en papier zijn aanwezig. Om in de stemming van de inkt te komen zal ik eerst iets vertellen over Japanse/Chinese  penseeltechnieken en enkele technieken demonstreren. De beweging van het penseeltekenen komt vanuit de hele arm, niet alleen vanuit de pols. In de eerste helft van de ochtend/middag proberen we dat uit met lijnen, plantaardige vormen, cirkels. Dit penseeltekenen is heel geschikt om heel kernachtig,  in weinig lijnen dat wat je ziet met oog, geest en hand samen te vatten op papier. Ook leer je de inkt te verdunnen om zachte schaduwen in grijstinten te maken.

Na dit eerste gedeelte kun je tekenen wat je wilt: planten, dieren, mensen, dingen, of werken naar een opdracht die ik je stel. Neem een voorwerp mee dat iets speciaals voor je betekent. Natuurlijk kun je ook vanuit de herinnering of de fantasie tekenen. In het atelier is ook veel te zien dat als uitgangspunt kan dienen. Er zullen altijd vazen met bloemen of takken staan.

Waar? In de Geerteschool, atelier Alkhof 57 c, 3582 AX Utrecht. Verder kun je deze tekenochtend/middag ook bestellen voor een andere locatie; prijs in overleg.

Voor wie? Iedereen vanaf 12 jaar

Kosten: € 35 p.p. per ochtend/middag inclusief 21 % BTW, inclusief materialen,  koffie, (groene) thee en iets lekkers. De tekenochtenden/middagen gaan door bij minimaal 5 deelnemers.

Informatie en opgeven: Nel Pak 06 33767394 of een mail naar nelpak@planet.nl

tekenende handen

tekenendehand1 tekenendehand2

De foto’s tonen tekenende handen tijdens een korte workshop in Zeist ter gelegenheid van het Chinees Nieuwjaar 2015 en een tekenmiddag inkt in de Boterhal in Hoorn (2010).